Wie zijn wij

De Stichting Wijkbus Charlois is een vrijwilligersorganisatie die zich geheel belangeloos en zonder winstbejag inzet om de mensen-met-een-beperking en 55-plussers die vervoert willen worden in het gebied Charlois.
Dit doen wij met twee aangepaste Mercedes Sprinters aangepast met verlaagde instap, extra handgrepen en een rolstoellift en een Volkswagen Caddy Maxi ook hiermee kan iemand in een rolstoel worden vervoerd.
De Wijkbus Charlois vervoert ongeveer 16.000 personen per jaar binnen de grenzen van het gebied Charlois en doet dit met ongeveer 35 vrijwilligers.
15 chauffeurs 
9 telefonistes / planners 
5 mensen van de administratie en 6 bestuursleden.
De organisatie van de wijkbus heeft een platte structuur wat wil zeggen dat al onze vrijwilligers gelijk zijn in de functie die zij uitvoeren.

Voor alle vrijwilligers zijn wij verplicht een VOG (verklaring Omtrent Gedrag) aan te vragen.


voor Wie

De wijkbus is er voor iedereen die woont in het gebied Charlois hieronder vallen de wijken: Carnisse, Charlois Zuidrand, Wielewaal, Heijplaat, Oud-Charlois, Pendrecht, Tarwewijk, Zuidplein en Zuidwijk.
De wijkbus er voor iedereen die ouder is dan 55 jaar en of een lichamelijk of geestelijke beperking heeft.
Wij zijn er ook voor u als de noodzaak van tijdelijke aard is door ongeval of ziekte. U kunt de wijkbus gebruiken voor allerlei dagelijkse activiteiten, zoals een bezoek aan de kapper of supermarkt.
Maar ook voor een bezoekje aan familie, vrienden, maaltijdprojecten, clubs, dagopvang of de Bingo.
Deelnemers van de wijkbus kunnen altijd een begeleider meenemen zonder dat die deelnemer van de wijkbus behoeft te zijn.
Uw rollator of rolstoel meenemen is geen enkel probleem, de medewerkers helpen u de bus in en uit en plaatsen uw hulpmiddel gewoon achterin de bus. Voor rolstoelers die zichzelf niet zelfstandig kunnen voortbewegen dient men een begeleider mee te nemen.
Electrische-rolstoelen en scootmobielen vervoeren wij om veiligheidsredenen NIET. 

Waar rijdt de bus

De wijkbus rijdt binnen de grenzen van  Charlois.
Passeren van de grenzen doet de wijkbus uitsluitend voor die instellingen die net over de grenzen van Charlois zijn gelegen onder anderen:
Het Ikazia ziekenhuis en de Daniël den Hoed kliniek, het crematorium en de Zuiderbegraafplaats en de Stadswinkel Feyenoord.
Voor het rijden naar het Maasstad- en het Erasmus ziekenhuis zijn er ook beperkte mogelijkheden en tegen speciale voorwaarden en tarieven.